O nama


Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART djeluje u Osijeku i osnovana je s ciljem promicanja, poticanja, razvijanja i unapređenja razine umjetničkog stvaralaštva, kreativnosti i izvrsnosti, kao i razmjene iskustva među svojim članovima i drugim ljubiteljima umjetnosti (vizualnih, likovnih, glazbenih, novomedijskih i drugih) te širenja i educiranja izvan institucionalnog kulturno - umjetničkog obrazovanja i stvaralaštva.

Osnivači Udruge su likovne umjetnice Valentina Grubačević, Slađana Zubić i Marija Vidaković Tulić koje djeluju u pedagoškim institucijama i promoviraju umjetničko stvaralaštvo.
Udruga djeluje od 2018. gdje najveću aktivnost osim osnivačica ističu članovi Šimun Padovan, Luka Boras, Marija Petrušić, Tin Ringsmuth, Marko Pernačić, Jelena Rebić, Robert Sorić, Lucija Pavić kao i drugi članovi prijašnjih godina; Denis Čefko, Hrvoje Božić, Kristina Mandarić, Mirna Butković, Petra Boras i drugi. Članovi su ujedno i dugogodišnji voditelji glazbenih, tehničkih, medijskih, radioničkih i volonterskih sektora. Kroz udrugu djeluju i ostali redovni ili pridruženi članovi uz niz volontera kojih je svake godine različitog spektra zanimnja (srednjoškolci, studenti i ostali).

U rad udruge se mogu uključiti svi željni kreativnog, umjetničkog i stvaralačkog rada, postati redovni ili pridruženi član te sudjelovati i koristiti pogodnosti udruge.

Djelatnost udruge je projekt ReArt festival (djeluje od 2014.) koji ima više izdanja godišnje, a cilj mu je promocija i udruživanje umjetnosti i kreativnosti. Osim festivala Udruga se bavi i ostalim djelatnostima kroz edukacijske radionice, natječaje, tečajeve, predavanja, stručne skupove, izložbe te ostale oblike promoviranja umjetnosti i stvaralaštva.
Istaknuti projekti su: 
Noćna izložba (koja se organizira povodom Noći muzeja), ReArt piknik (organizira se oko Dana planeta Zemlje), StARTanje - je niz umjetničkih akcija (likovnih kolonija, izložbi i predavanja) pod vodstvom akademske umjetnice lađane Zubić, SkicaJam (skiciranje i glazbeno jammanje), Kreativni sajam u sklopu ReArt festivala koji ima i zasebne događaje i predstavlja jedinu platformu handmade kulture. WakingUp/Buđenje - je umjetnički projekt slikanja murala u mjestu Batina u Baranji i Međunarodna umjetnička kolonija (koja spaja vizualnu umjetnost, vino i prekogranične suradnje).

Udruga surađuje sa nizom organizacija i institucija lokalno i nacionalno, članica je Saveza udruga Clubture (od 2021.) te iza sebe ima prolaznost projekata preko Ministarstva kulture i medija RH, lokalne i nacionalne podrške. 

Rad udruge možete pratiti na društvenim mrežama:


ReArt tim 2023.

ReArt tim 2022.

ReArt tim 2021.

ReArt tim 2020.
Ciljevi:

Promicanje, poticanje, razvijanje i unapređivanje umjetnosti i stvaralaštva (vizualno, likovno, glazbeno, novomedijsko i dr.), kulturno - umjetničkog obrazovanja, kulturne baštine i primijenjenih  umjetnosti.

Osnaživanje uloge umjetničkog i urbanog društva u razvoju zajednice kroz promicanje aktivnog građanstva, participativnosti, umrežavanja, održivog razvoja, kulture, društvenih inovacija i kreativnih klastera.

Jačanje svijesti o principima održivog razvoja i ekologije te doprinosa umjetnosti i kreativnih industrija održivosti Planeta Zemlje i reciklirane umjetnosti (reart). Zaštite okoliša i razvijanja svijesti o recikliranju.

Promicanje inovativnosti, razvijanje područja u tehničkoj kulturi, obrazovanju mladih, cjeloživotnom obrazovanju i odgoju. Promicanja znanosti, kulture i turizma.


Djelatnosti:
 • Okupljanje umjetnika, likovnih stvaralaca, kreativaca, rukotvoraca i ostalih umjetničkih smjerova i ljubitelja umjetnosti
 • Promicanje kulture i umjetnosti, urbane kulture, stvaralaštva i kulturne baštine
 • Poticanje na razvijanje svijesti o očuvanju prirode, ekologiji i umjetnosti recikliranja Recycle art (REART) i land art
 • Promocija i organiziranje javnih događanja i manifestacija izvedbenih, vizualnih, književnih i audiovizualnih djelatnosti (festivala, uličnih manifestacija, sajmova, umjetničkih kolonija, priredbi, rezidencijalnih boravaka itd.)
 • Održavanja edukativnih tečajeva, radionica, predavanja na području umjetnosti s naglaskom na likovnu umjetnost i „uradi sam” kulturu
 • Interdisciplinarne i intersektorske kulturno‐umjetničke djelatnosti
 • Organiziranje stručnih predavanja sa umjetničkih i neinstitucionalnih područja
 • Organiziranje kvalitetne neformalne i formalne edukacije na području produkcije u kulturi i managmenta, likovnih tečajeva, edukacije i stvaralaštva djece, odraslih i mladih
 • Cjeloživotno učenje i izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje
 • Korištenje inovativnih i tehnologijskih rješenja, tehničke kulture, novomedijske umjetnosti za edukaciju mladih
 • Prikupljanje i sistematiziranje podataka o umjetničkom stvaralaštvu u regiji
 • Promicanje razvoja društvenog i umjetničkog poduzetništva
 • Organiziranje skupnih i samostalnih izložbi radova članova Udruge te drugih manifestacija vizualnih umjetnosti
 • Sudjelovanje i suradnja sa srodnim organizacijama u kulturno-umjetničkim i drugim manifestacijama u zemlji i inozemstvu u svrhu razmjene iskustva.
* Ostale djelatnosti možete pregledati u Statutu Udruge 
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za zimsko izdanje ReArt festivala

Natječaj za Zimsko izdanje ReArt festivala

"Uradi sam" kutak