ReArt festival 2023. "Nigdjezemska" u Osijeku

 

Pozivamo Vas na ReArt festival 2023. koji će se održati 23. i 24. lipnja u Osijeku, na livadi (Tvrđa, Ulica Kamila Firingera 3), u organizaciji udruge REART.

Svake godine nova tema festivala diktira drugačiju programsku strukturu, a ovogodišnja jest "Nigdjezemska“ (priča o Petru Panu). Na taj način, sve aktivnosti i programi iz područja likovnosti, kazališta i performansa, postavljanje izložbi i intervencije u javnom prostoru (izrada skulptura i instalacija), održavanje glazbeno-scenskih nastupa, te vođenje kreativnih radionica, edukacija i kreativnog sajma - bit će konceptualno vezana za samu temu festivala. Kreativni sajam ove godine broji čak 25 izlagača (malih poduzetnika, rukotvoraca i umjetnika) koji će tijekom festivala imati priliku izložiti i predstaviti svoj rad široj javnosti, a svaki građanin pozvan je da podrškom (kupnjom) njihovih proizvoda potpomogne stvaralaštvo i poduzetnišvo u kulturnoj i umjetničkoj industriji naše regije. Time se tematski prezentira problemska cjelina od značenja za razvoj zajednice i aktivira se inovativno iščitavanje prostora grada - kroz umjetničku prizmu.

ReArt Festival pridonosi prepoznatljivosti grada Osijeka i mapiranju prostora Slavonije i Baranje kao jednim kulturnim i urbanim središtem, mjestom za umjetnost i raznolikost.

Festival istovremeno na jedinstveni način promovira i obogaćuje turističku i gospodarsku ponudu urbane kulture povezivanjem umjetnika, obrtnika i kreativaca, te pružanjem raznolike ponude umjetničko-kreativnog stvaralaštva. Na taj način, otvaraju se mogućnosti za sklapanje daljnjih suradnji i gostovanja, unutar i izvan granica Republike Hrvatske.

Nama bi bilo izuzetno drago da nas posjetite!

Srdačan pozdrav.

Valentina Grubačević, voditeljica projekta
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za zimsko izdanje ReArt festivala

Natječaj za Zimsko izdanje ReArt festivala

"Uradi sam" kutak