SkicaJam


 Skiciranje i crtanje uz stvaranje glazbe (jam session) nazvali smo SkicaJam. Jednodnevni događaj koji spaja umjetnost, skiciranje ili crtanje i glazbeno "jammanje". Pozivamo vas u petak 7. 10. 2022. na SkicaJam zajedničko crtanje i stvaranje glazbe od 20h u prostore udruge na adresi Kamila Firingera 3, Tvrđa.

Što je SkicaJam?
Ideja je krenula iz potrebe da se na jedno mjesto okupe umjetnici i svi zainteresirani kreativci koji žele stvarati; crtati, skicirati, slikati ili zasvirati te tako stvoriti mjesto susreta razmjene ideja ili stvaranja umjetničkog. Sve kreće od spontanog izraza stvaranja (likovnog, glazbenog) ili kako ljudi dobiju ideje i što žele prikazati a okupili su se na jednom mjestu.

Što da ponesem, tko se može priključiti?
Na SkicaJam ponesemo svoj blokić za crtanje, papir ili pribor za rad s kojim želimo raditi ili instrument s kojim želimo svirati, okupimo se u točno određeno vrijeme i krećemo s radom, izmjenom ideja ili upoznavanjem a što će se spontano dogoditi kao jam session ili kombinacija skice ili glazbe ovisi o samim ljudima nađenim u tom trenutku. SkicaJam ima za cilj okupiti umjetnike i kreativce te stvarati (umjetnost) u trenutku.
Skiciranju ili crtanju se mogu priključiti svi zainteresirani uz donošenje vlastitog pribora ili instrumenta. Udruga REART će osigurati nešto materijala za rad, kao i prostor, stolice i stolove.
- Teme za skiciranje ili crtanje su proizvoljne, kako krećemo u 10. mjesecu možemo koristiti teme sa internacionalnog događaja „Inktober“ koji za cilj ima promovirati i poticati crtanje sa tušem i perom odgovarajući na različite teme.
Za jam session prvotni poticaj je da se glazbenici okupe sa svojim instrumentom, upoznaju i ako nađu zajednički jezik, stvaraju zajedno u trenutku. Stvaranju se mogu priključiti svi zainteresirani uz svoj instrument, glas, digitalni razrađeni sadržaj i slično. Na događaju će biti nešto instrumenata za probu.
S vremenom, spontanog izraza glazbe probati će se napraviti vizualni dio glazbenog dijela gdje bi se pokušalo spojiti više medija na taj način vizualizirajući glazbu.
Vidimo se na stvaranju, skiciranju i jammanju! 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt festival 2023. "Nigdjezemska" u Osijeku

Natječaj za zimsko izdanje ReArt festivala

"Uradi sam" kutak