ReArt natječaji za izlaganje i Javni poziv za umjetnike

 Sve do 06.06. otvoren je natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova na našem ReArt sajmu!

Na natječaj se možete prijaviti svi vi dragi umjetnici (ili grupe umjetnika) koji želite predstaviti svoj rad, kao i svi vi kreativci, udruge, obrtnici, mali poduzetnici, koji izrađujete svoje predmete ručno, ali sa što manjom upotrebom strojne obrade.
Od vas očekujemo originalnost, neobičnost i inovativnost u radu, ali i kvalitetu samog rada (brenda)!
Također, važno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete. Opis proizvoda su: slike, crteži, ilustracije, grafike, fotografije itd. Dizajn (produkt, modni), re-dizajn, suveniri ili od predmeta opće uporabe igračke i biljna kozmetika. Na natječaj se mogu prijaviti i slikovnice i stripovi tiskani u maloj nakladi, a za samu prijavu ne morate imati registrirani brend.
Za potrebe prijave, treba se ispuniti „ReArt prijavnica za izlaganje“, te uz nju u e-mail potrebno je priložiti i minimalno 3 fotografije s primjerima proizvoda koje planirate izlagati. Fotografije predstavljaju vas i vaš proizvod stoga preporučamo da ih šaljete u što kvalitetnijem formatu (molimo samo da ne stavljati na drive ili word dokument, nego isključivo u .jpg formatu u “prilog” e-maila).
Cilj Reart sajma je publici predstaviti male kreativne industrije, osvijestiti “Uradi sam” kulturu, te u konačnosti zaživjeti ono “Misli globalno-kupuj lokalno”.
Molimo da sve prijave pošaljete na e-mail: reart.sajam@gmail.com, s naznakom „ReArt kreativni sajam“, najkasnije do 06. 06. 2022. Nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.
Sve prijave prolaze stručno žiriranje, nakon čega ćete biti obaviješteni elektronskim putem. Svi odabrani izlagači ispunjenom prijavnicom i potpisom prihvaćaju pravila i izlagačke uvjete ReArt festivala.
Prijavnicu možete preuzeti ovdje (ne morate biti ulogirani u Dropbox): https://www.dropbox.com/.../ReArt-prijavnica-za-izlaganje...

Javni poziv! 🥁
U potrazi smo za svojim Moglijem, koji će svojom neiscrpnom maštom i vrijednim rukama, izraditi glavnu skulpturu/instalaciju festivala.
Pozivamo stoga sve umjetnike da se prijave na natječaj za izradu skulpture instalacije, koja će se izložiti u sklopu ReArt festivala, u razdoblju od 24. do 26. lipnja 2022. godine u gradu Osijeku!
ℹ️ O natječaju:
Izložbeni dio programa čini neizostavan dio ReArt festivala, a svake godine definiran je drugom tematikom i načinom umjetničkog izražaja.
Reartovim konceptom recikliranih skulptura i instalacija, potiče se umjetnike na promoviranje svojih radova na jedan drugačiji način.
Ovogodišnjim izborom skulpture/instalacije, želi se obogatiti vizualni dio naše vesele džungle!
Od vas samo tražimo da zavirite u svijet maloga Moglija i njegove džungle, te svojom inerpretacijom obogatite ovogodišnji umjetnički program festivala.
ℹ️Kako sudjelovati?
Potrebno je izraditi skicu za glavnu skulpturu/instalaciju, a kvalitetnu fotografiju rada + opis i dimenzije rada, poslati elektroničkim putem na e-adresu: reartizlozbe@gmail.com
Odabrani umjetnik/ca će za svoj rad dobiti materijal u vrijednosti od 1.000,00 kn (materijal može biti prema osobnom izboru) + 1.000,00 kn za honorar.
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi umjetnici, autori i/ili autorske grupe u zemlji.
Rok za prijavu skice je do 24. svibnja 2022., a o ishodu selekcijskog postupka, sudionici će biti obaviješteni do 27. svibnja 2022. godine.
Veselimo se svim vašim radovima!
‼️Umjetnička skulptura/ instalacija ostaje u vlasništvu umjetnika!

Hvala, radujemo se svim prijavama!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt festival 2023. "Nigdjezemska" u Osijeku

Natječaj za zimsko izdanje ReArt festivala

"Uradi sam" kutak