STREETARTANJE

 

Projekt STREETARTANJE

provodi Udruga mladih Revolution iz Valpova, a partneri na projektu STREETARTANJE su Udruga za promicanje urbane kulture ARLA iz Đakova, Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX iz Karlovca te Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART iz Osijeka.

Ovaj projekt osmišljen je kao turneja po hrvatskim gradovima, koja za cilj ima dokumentirati hrvatsku art scenu.
Kod posjete svakog pojedinog grada mapirat ćemo street art spotove i održavati street art jamove, povezujući na taj način više gradova i oplemenjujući ih novim umjetničkim radovima. U svakom ćemo mjestu predstavljati i novonastajući fanzin i prezentirati dotad zastupljene umjetnike i radove. Tijekom projekta prikupljat će se materijali za izradu fanzina i bilježit će se lokacije na online karti, a ideja je takva da karta konstantno raste te da se kroz vrijeme dopunjava novim lokacijama i imenima.

Cilj je raditi na dokumentiranju scene, ali istovremeno provoditi aktivnosti kojima se intenzivnije okrećemo javnosti. Projekt, dakle, ima nekoliko važnih točaka, to je prije svega predstavljanje lokalnih uličnih umjetničkih scena kroz izradu fanzina i organizaciju izložbi fotografija street art radova, zatim produkcija street art umjetnosti kroz street jamove na kojima će sudjelovati lokalni akteri street art kulture te mapiranje street art lokacija u gradovima u kojima se odvija turneja.

Prvi korak koji će ujedno biti uvod u samu produkciju predstavljanja street art scene na terenu bit će izrada digitalnog fanzina. Prije početka samog projekta isprintat ćemo određeni dio fanzina, kao svojevrsni dokumentarni katalog koji će nam poslužiti za predstavljanje kako zastupljenih umjetnika, tako i samog projekta, na turneji.
Projekt STREETARTANJE provodi se kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture i medija HR, Zaklade Kultura nova, odjela za kulturu Grada Zagreba i Nacionalne zaklada za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.
Na našem ReArt festivalu STREETARTANJE će se predstaviti u petak 18. 6. 2021. u 20 h!
Vidimo se!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt festival 2023. "Nigdjezemska" u Osijeku

Natječaj za zimsko izdanje ReArt festivala

"Uradi sam" kutak