Land art tour i Putokaz - novi projekti

Pozivamo vas na dva vrlo zanimljiva projekta koji povezuju tri slavonska grada Valpovo, Đakovo i Osijek!
Udruga REART je nositelj "Land art tour" projekta u suradnji s udrugama Revolucija i ARLA, dok na projektu "Putokaz" sudjelujemo kao partneri.

Projekti su svojevrsne turneje, a više o zanimljivostima turneja saznajte niže u postu!Land art tour projekt promovira umjetnost i stvaralaštvo land art tehnika, održivog načina života i educira upotrebljujući prirodne materijale. Cilj je potaknuti promišljanje mladih o korijenima civilizacije i uloge umjetnosti u tom procesu te povezivanje suvremenih tehnika i tradicionalnih materijala. Land art tour radionice vodi Nikola Faller umjetnik koji se s time bavi dugi niz godina i u radionicama će se učiti rad sa pijeskom, lišćem, granama, slamom, prirodnim materijalima stvarati skulpture i kako ih zanimljivo predstaviti. U radionice se mogu uključiti svi zainteresirani mladi kako bi saznali nešto o land art tehnici. Time usmjeravamo i promičemo zelene tehnologije, ekologiju i umjetnost a sve to će biti na turneji gradova Valpovo, Osijek i Đakovo. Povezujemo urbano gradsko sa prirodom gradskih parkova, perivoja, šuma. Nakon dvodnevnih radionica slijedi izložba Land art tour u svakom gradu uz popratni program. Radionica sitotiska je dio Land art programa gdje će se moći otisnuti sitotisak na majicu sa obilježjem Land art turneje. Radionice sitotiska vode Davor Ileš i Valentina Grubačević (udruge Revolucija i REART). Sve radionice su orijentirane na diy za mlade. Ova neobična turneja prvi put je na našim prostorima povezujući sva tri slavonska grada i promičući land art tehnike, ekologiju i umjetnost među mladima.

Land art tour: Valpovo 11. i 12. 6. / Osijek 19. i 20. 6. / Đakovo 3. i 4. 7.Projekt “Land art tour” provodi se kroz platformu Clubture u partnerstvu s - Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART Osijek, Udruga mladih za poticanje kreativnog izražavanja “Revolucija” Valpovo i ARLA udruga za promicanje urbane kulture, Đakovo uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba (gradski ured za kulturu), Zaklade “Kultura Nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.


Projekt Putokaz donosi niz događaja i aktivnosti kojima su u zajedničkom nazivniku putovanje, pokretljivost i pisanje. Organiziranjem susreta s Ivančićem koji putuje po svijetu i radi reportaže, s Jurićem koji obilazi svijet biciklom i Majom koja ga prehodava pješice, imamo priliku upoznati se s konceptima življenja koji podrazumijevaju protočnost, mobilnost i osvještavanje procesa kretanja, bilježenje iskustava i kontinuirano učenje, kako o mjestima kroz koja prolaze, tako i o sebi i onima koje putem susreću.

Putokaz koji se okreće u smjeru Valpova, Osijeka i Đakova, dovodi nas u energije triju slavonskih udruga – Revolutiona, Rearta i ARLE. Kroz lipanj 2020. ovi gradovi postaju mjesta susreta i pokretljivosti i donose:
• Susret s Hrvojem Ivančićem u Valpovu (12./13.6.)
• Susret s Hrvojem Jurićem u Osijeku (19./20.6)
• Susret s Majom Klarić u Đakovu (25./26/6.)

Projekt Putokaz provodi ARLA u suradnji s udrugama Revolution i Reart kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture HR, Zaklade Kultura nova, odjela za kulturu Grada Zagreba i Nacionalne zaklada za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.

Svaki najavljeni susret donosi priliku za razmjenu znanja i iskustava te upoznavanje načina života ljudi koji su odabrali pokretljivost, kroz putopisno predavanje, razgovor, radionicu i izložbu.

Uz sadržaje s gostima u svakom gradu organizirano je i predstavljanje gostujućih udruga, kako bi Valpovčani, Osječani i Đakovčani dobili priliku upoznati i doživjeti rad udruga izvan vlastitih gradova. U dvorcu Prandau-Normann, Tvrđi i Strossmayerovom parku očekuju vas izložbe, slušaone, prezentacije i druženje.

Kako izgleda putovanje reportera i svjetskog putnika kroz Sjeverni Kivu? Kako se biciklist priprema za put oko svijeta biciklom? Zašto netko odluči prehodati japanski otok Shikoku? Kako izgleda zaboravljeno srce Afrike? Kako mirišu staze u brazilskim šumama? Kako se prežive zimske skliske ceste Novosibirska na električnom biciklu?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za zimsko izdanje ReArt festivala

ReArt festival 2023. "Nigdjezemska" u Osijeku

"Uradi sam" kutak