Natječaj za ReArt zastavice!



Udruga REART je raspisala likovni natječaj za svu djecu i mlade, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta za sudjelovanje u kreativnom radu.

Pozivamo sve mlade kreativce na oslikavanje vlastitih zastava na temu knjige „Gulliverova putovanja” irskog pisca Jonathana Swifta i dijela knjige „Put u Lilliput” koja čini temu ovogodišnjeg izdanja ReArt festivala.
Spomenuta priča otkriva pitanja izmišljenih država, putovanja, satire, iluzija i sveukupnih izmišljenih prostora unutar naše mašte, što temu čini „beskrajnom“ kada su u pitanju mašta i kreativnost.
Iako školu pratimo online, naša kreativnost kroz likovnu kulturu je i dalje izražena, stoga pozivamo svu zainteresiranu djecu i mlade da nam pošalju poštom svoju naslikanu zastavicu!
Tko može sudjelovati?
Učenici osnovnih i srednjih škola, a mogu se prijaviti pojedinačni i grupni radovi. U grupnom radu mogu sudjelovati najviše 2 učenika.

Zašto?
Zanima nas kako djeca i mladi doživljavaju „Put u Lilliput”. Učenici kroz svoju maštu mogu vizualizirati određene ulomke iz knjige te ih naslikati u obliku zastavice. Najbolje radove nagradit ćemo likovnim poklon paketom te dodijeliti nagradu za najbolju zastavicu u kategoriji osnovne škole i nagradu za kategoriju srednje škole.

Uvjeti:
Zastavice je potrebno napraviti na tkanini u dimenzijama naznačenim niže u tekstu. Na zastavicu je potrebno uvrstiti i naslov: ReArt festival ili ReArt fest koji će biti dio oslikane zastavice. Zaprimljene radove izložit ćemo na ReArt festivalu, koji će se ove godine održati 19., 20. i 21. lipnja 2020. u Osijeku.

Tema: „Put u Lilliput”

Tehnika: akrilna boja, masne pastele, kombinirana tehnika, reciklirani materijali itd.

Podsjećamo - na zastavici mora pisati naslov: ReArt festival ili ReArt fest.

Dimenzije zastavice (može se koristiti stara i reciklirana tkanina): 50 x 40cm (+ gornji dio
zastave treba imati prazan prostor - pregib od 8cm)
Na poleđini rada treba čitko napisati:IME I PREZIME(ako je grupni rad onda napisati oba
učenika koja su sudjelovala),RAZRED,ŠKOLA i TEHNIKA.

Rok za slanje zastavica: do 6.6.2020.poslati na adresu: UDRUGA ZA UMJETNOST I STVARALAŠTVO REART,Kneza Trpimira 1c Osijek(s naznakom „za ReArt festival“).

Natječaj traje od 8. svibnja do 9. lipnja 2020. godine.

Zaprimljene zastavice bit će izložene u sklopu izložbe na otvorenom za vrijeme održavanja ReArt festivala u Osijeku.
ReArt natječaj za zastavice dio je projekta "Likovna umreženost ReArt festivala" financiran od strane Ministarstva kulture!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt festival 2023. "Nigdjezemska" u Osijeku

Natječaj za zimsko izdanje ReArt festivala

"Uradi sam" kutak