Natječaj za izložbu minijatura u sklopu ReArt festivala 2020.

Dragi naši, daje se javno na znanje kako država Liliput poprima novo izdanje!

S radošću vas obavještavamo kako će se ovogodišnje izdanje ReArt festivala Put u Lilliput održati bez obzira na okolnosti, a u prilagođenom programu kako je trenutno moguće no i ovoga puta poprimit će novu dimenziju na sebi svojstven način.

Tim povodom pozivamo sve umjetnike i kreativce da svojom maštom uplove u svijet minijatura i svojim radom obogate ovogodišnji umjetnički program u sklopu ReArt festivala od 19. – 21. lipnja 2020. godine.


Natječaj za izložbu minijatura pod nazivom ''Put u Liliput'' u sklopu ReArt festivala 2020.


O natječaju

Izložbeni dio programa, svake godine čini neizostavan dio ReArt festivala te je pri svakom svome izdanju određen pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja, a ovogodišnje izložbe minijatura  divovski će obogatiti svijet malih Lilliputanaca! 

Tematskim pristupom radovima kroz ReArtovu platformu svake godine propituju se novi motivi otvarajući tako neiscrpan izvor inovativnih ideja za umjetničko stvaralaštvo.

Izložbom minijatura na temu  ''Put u Lilliput'' nastavlja se umjetnička izložbena praksa ReArt festivala no ovoga puta u nešto drukčijem izričaju. Naime, sukladno trenutnim okolnostima, izložba će se odvijati na nekoliko skrivenih lokacija unutar grada Osijeka. Na vama je da svojim posebnim minijaturama oživite velike površine koje skriva naš grad!


Kako sudjelovati?

Potrebno je na gore navedenu temu naslikati, nacrtati, kolažirati ili iskoristiti tehniku koja je vama najdraža i rad prilagoditi dimenzijama minijatura (15x15 cm)!

Rad je moguće poslati na dva načina:
1)      Poslati ga u originalnom obliku na adresu Žrtava domovinskoga rata 74a, 31326 Darda (na ime Slađana Zubić).
2)       Po izradi fotografirati rad i poslati kvalitetnu fotografiju elektroničkim putem na e-adresu reartizlozbe@gmail.com !

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi umjetnici autori i/ili autorske grupe u zemlji i inozemstvu, ali i svi kreativci koji svoje slobodno vrijeme ispunjavaju u kreativnom stvaranju.            
Prijavom rada autori pristaju na uvjete ovoga poziva, kao i na javno izlaganje i publiciranje  istog.


Rok za prijavu na  ReArt festival ''Put u Lilliput'' je do 10. lipnja 2020.

Veselimo se vašim minijaturama !Članovi žirija:
Rene Grgić Đaković , akademski umjetnik
Valentina Grubačević , mag,educa. Likovne kulture, voditeljica ReArt festivala
Slađana Zubić, mag. educa. Likovne kulture, voditeljica umjetničkog programa

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Natječaj za zimsko izdanje ReArt festivala

ReArt festival 2023. "Nigdjezemska" u Osijeku

"Uradi sam" kutak