Noćna izložba vol. 5.

Zadnji vikend u siječnju rezerviran je za Noćnu izložbu u organizaciji umjetničke udruge REART.

Noćna izložba vol. 5 održala se u petak 26. siječnja 2024. od 19 do 00 h u prostoru galerije na adresi Kamila Firingera 3, Tvrđa, Osijek.
Jednodnevni umjetnički projekt pod nazivom Noćna izložba organiziramo sada već petu godinu. Ovogodišnja izložba ušla je u nacionalni program 19. Noći muzeja 2024. godine!
Cilj noćne izložbe je prikazati djelovanje suvremenih akademskih i ne akademskih umjetnika i njihova rada u različitim umjetničkim smjerovima i tehnikama, od slikarstva, preko grafike i crteža, do kiparstva te ostalih kreativnih izričaja.
Što se u umjetnosti događa danas, s kojim se tehnikama i temama umjetnici najčešće susreću i koji ih motivi inspiriraju za stvaranje, sve to možete saznati posjetom ove izložbe.
Osim promocije lokalnih umjetnika, poticanja njihovog stvaralaštva svrha je izložbe i povezivanje i upoznavanje građana s raznolikim konceptima umjetničkog stvaralaštva.
Izložba je prodajnog karaktera što znači kako kupnjom svakog izloženog primjerka podupirete umjetnicu/ka u danjem stvaranju, te postajete ponosni vlasnik jedne od izloženih umjetnina.
Na noćnoj izložbi sudjelovalo je 18. likovnih umjetnika sa preko 30 radova različite tematike i tehnike. Uz izložbu posjetitelji su mogli uživati u glazbi uz Dj Problem, video instalacije i vizualne intervencije izložila je umjetnica Željka Fuderer Levak. Posebno izdanje "Chill kombija" kao umjetničke intervencije u kombiju kao dnevna soba za čitanje knjiga osmislili su iz naše udruge REART.
Ovim putem Noćna izložba u sklopu Noći muzeja 2024. bila je uspješna!










Voditeljica projekta: Slađana Zubić

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ReArt festival 2023. "Nigdjezemska" u Osijeku

Natječaj za zimsko izdanje ReArt festivala

"Uradi sam" kutak